Volledig scherm
© Johan Van Der Heijden

Zware botsing met zestien gewonden veroorzaakt doordat Duitse automobilist op verkeerde weghelft belandde

VLISSINGEN - De zware aanrijding op de Deltaweg bij Wilhelminadorp, waarbij afgelopen donderdag zestien mensen gewond raakten, is veroorzaakt doordat een Duitse automobilist op de verkeerde weghelft belandde. In totaal vier auto’s kwamen daarna met elkaar in botsing.

Waardoor de 30-jarige man uit Heilbronn op de verkeerde weghelft reed, is niet bekend. Onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat geen alcohol of drugs in het spel waren. Volgens de politie kan ook worden uitgesloten dat hij tijdens het rijden met zijn telefoon bezig was. De betrokken voertuigen waren voor het ongeluk technisch in orde. ,,Het onderzoek is er vooral op gericht om zaken uit te sluiten‘’, zegt Mireille Aalders van de politie. ,,De exacte oorzaak van het feit dat iemand op de verkeerde weghelft belandt kun je nooit met zekerheid vaststellen.‘’ Het is niet uitgesloten dat de bestuurder vermoeid was of onwel werd.  

De Duitse automobilist was vanuit Zierikzee onderweg richting Goes. Bij Wilhelminadorp ging de auto over de doorgetrokken streep en schampte een tegenligger. Door een botsing met een volgende tegenligger draaide de auto van de Duitser 180 graden en kwam tot stilstand. Vervolgens werd de auto in de flank geraakt door een vierde voertuig.

Zestien mensen, onder wie enkele kinderen, raakten bij het ongeluk gewond en moesten worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De weg was daarna uren afgesloten voor sporenonderzoek. 

Alle gewonden zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. De zaak wordt nu overdragen aan de officier van justitie. Die zal bepalen of de Duitse automobilist wordt vervolgd.