Volledig scherm
© Thinkstock

Zwaardere straf voor Terneuzenaar (19) die slachtoffer negen keer met mes stak

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag in de zaak tegen de 19-jarige Terneuzenaar J. de P. geoordeeld dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan een poging doodslag in plaats van ‘poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel’, zoals de officier van justitie bewezen had geacht. De rechtbank legde De P. dan ook een zwaardere straf dan gevorderd op: twaalf maanden waarvan vier voorwaardelijk in plaats van de geëiste veertien weken.

Begin februari kreeg De P. in ’t Bierwinkeltje in Terneuzen een woordenwisseling met het latere slachtoffer. Alle twee hadden meer dan tien pils op en het geklier ging buiten verder.

Na wat duw- en trekwerk belde het slachtoffer een vriend met de mededeling dat er moest worden gevochten. In de vechtpartij die vervolgens elders in Terneuzen  ontstond, pakte De P. zijn mes en stak er negen keer mee in het lichaam van zijn slachtoffer. De politie kwam erbij en het slachtoffer werd met een steekwond in de buik, een klaplong en diverse oppervlakkige snijwonden opgenomen in het ziekenhuis. 

In de visie van de rechtbank had De P. ’willens en wetens het risico aanvaard dat door zijn steken het slachtoffer zou kunnen komen te overlijden’. De claim die het slachtoffer had ingediend, werd niet ontvankelijk verklaard, zodat hij die via een civiele procedure moet zien te innen. De rechtbank is daarin van oordeel dat het slachtoffer een zekere mate van eigen schuld is toe te rekenen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement