ZorgSaam Ziekenhuis Terneuzen. Ziekenhuis Top 100. FOTO MARCO DE SWART
Volledig scherm
ZorgSaam Ziekenhuis Terneuzen. Ziekenhuis Top 100. FOTO MARCO DE SWART © Marco De Swart

ZorgSaam in Terneuzen is niet meer het beste streekziekenhuis

POLLTERNEUZEN - ZorgSaam ziekenhuis in Terneuzen, vorig jaar nog het beste streekziekenhuis van Nederland, is in de jaarlijkse Ziekenhuis Top 100 gezakt. Naar welke plek en waarom meldt de PZC morgen in een speciale bijlage.

Het beste streekziekenhuis van Nederland is het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch de beste topklinische instelling. ZorgSaam vindt het uiteraard ‘jammer’. ,,We hebben er het hele jaar door veel positieve reacties op gehad”, zegt directeur René Smit.

Hij benadrukt dat de Ziekenhuis Top 100 ‘geen wedstrijd is, maar een aanmoediging om te verbeteren’. ,,Ook vorig jaar waren er verbeterpunten en die hebben we opgepakt. Dit jaar zijn er andere punten die beter kunnen.”

Poll

De Zeeuwse ziekenhuizen zijn prima

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
1663 stemmen
  1. 12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    MIDDELBURG - De twee 12-jarige jongens uit Middelburg die gisteravond zijn aangehouden voor het bestelen van een 11-jarige jongen met geweld hebben nog meer op hun kerfstok. Terwijl ze door de politie werden gezocht, beroofden ze ook nog eens twee jongens van hun frietjes en milkshake. Het onderzoek loopt nog, maar de twee worden verdacht van het plegen van beroving met geweld en poging beroving.