Volledig scherm
Brand in woning aan de Oude Polderstraat in Hulst, enkele weken geleden. © Bob Maes

Zonnepanelen op woning Janseniuslaan Hulst uitgeschakeld vanwege brandonderzoek

HULST - Woonstichting Hulst heeft uit voorzorg de zonnepanelen van een woning aan de Janseniuslaan in Hulst uitgeschakeld.  Die bleken namelijk wel érg warm te worden.

Uit een onderzoek naar de conditie van de zonnepanelen op 44 woningen in de Janseniuslaan en Oude Polderstraat bleek dat de panelen een stuk warmer werden dan de panelen op andere dakenOf en hoe erg dat is, weet de Woonstichting niet, zegt directeur Jurgen Pijcke van Woonstichting Hulst. ,,Maar we willen geen risico's lopen. Voorkomen is beter dan genezen." De woningbouwvereniging heeft daarom besloten de panelen uit te schakelen.

Het onderzoek is gedaan vanwege de brand in de zonnepanelen op het dak van een woning aan de Oude Polderstraat, twee weken geleden. Daardoor ontstond een uitslaande brand, waarbij geen gewonden vielen. De oorzaak is nog niet bekend, het Nederlands Onderzoeksinstituut (NLOI) heeft nog anderhalf tot twee maanden nodig om die te achterhalen. ,,Als blijkt dat er onvolkomenheden zijn, zullen we maatregelen treffen", aldus Pijcke.

Vervangen

Quote

We willen geen risico's lopen. Voorkomen is beter dan genezen

Jurgen Pijcke

Woonstichting Hulst besloot in afwachting daarvan alle panelen op de 44 woningen in de Janseniuslaan en Oude Polderstraat, die twee jaar geleden zijn opgeleverd, te onderzoeken. Dat is nu afgerond. De panelen op het dak van een huis in de Janseniuslaan zijn uit voorzorg uitgeschakeld. De woning krijgt nu stroom via het net. Woonstichting Hulst overweegt de zonnepanelen te vervangen, maar Pijcke houdt een slag om de arm. ,,De definitieve oplossing weten we pas als het inspectierapport is afgerond." Hij overlegt daarover met aannemer Van der Poel, die de woningen destijds gebouwd heeft. Vervanging van de panelen op de overige 43 daken is niet aan de orde, omdat ze volgens het onderzoek geen risico vormen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement