Volledig scherm
Zomerfilm Hulst werd in 2016 ook vanwege de slechte weersverwachting in de basiliek gehouden. © Wouter Mahu

Zomerfilm Hulst verhuist naar basiliek, bioscoop en protestantse kerk

HULST - Zomerfilm Hulst verhuist vrijdag en zaterdag naar de basiliek, de protestantse kerk en bioscoop De Koning van Engeland. Het evenement kan niet op het Molenbolwerk worden gehouden, vanwege de slechte weersverwachting.

Zomerfilm bestaat tien jaar en viert dat met een uitgebreid programma. Alle activiteiten gaan gewoon door, maar dan op drie alternatieve locaties. Ook de tijdstippen blijven hetzelfde, zegt organisator Barbara Audenaert. De hoofdfilms worden in de basiliek vertoond. ,,Een waardig alternatief”, zegt Audenaert. ,,Ons motto is kwaliteitsfilms op een bijzondere locatie en dat is de basiliek zeker.” 

Kussentje voor kerkstoel

De kerk wordt net als het Molenbolwerk aangekleed met sprookjesachtige lichtjes en in de tuin rondom de kerk staan kraampjes, foodtrucks en er is muziek. ,,We zorgen daar ook voor overkappingen.” Er zijn een paar verschillen: in de basiliek is plaats voor maximaal 650 mensen, terwijl er aan het Molenbolwerk op een mooie avond duizend filmliefhebbers zitten. Ook mag er niet gegeten en gedronken worden in de kerk.  ,,Er is wel een pauze tijdens de films, zodat bezoekers buiten iets kunnen eten of drinken.” Filmliefhebbers kunnen een kussentje meenemen om op de harde kerkstoelen te leggen. 

De veertig kortfilms, die in twee containers zouden worden vertoond in samenwerking met pop-up bioscoop De Koning van Engeland, zijn op twee locaties te zien: bij de pop-up bioscoop aan de Steenstraat en de protestantse kerk aan de Houtmarkt.  In 2016 werd het gratis evenement ook in de basiliek gehouden, vanwege slecht weer. Het hele programma is te vinden op zomerfilm.nl.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement