Volledig scherm
PREMIUM
Voor het eerst hield het Zomerfestival op vrijdag een avond met alternatieve muziek, in samenwerking met het Gentse platenlabel Consouling Sounds. © Peter Nicolai

Zomer Festival Retranchement zet zichzelf op de Zeeuws-Vlaamse festivalkaart

RETRANCHEMENT - Wat ooit begon als een dorpsfeest is nu een driedaags festival met bezoekers uit heel Zeeuws-Vlaanderen en België. Het Zomer Festival in Retranchement veroverde dit weekend een plek op de festivalkaart.

Alternatieve muziek op vrijdag, pop en rock op zaterdag en uitbrakken met luisterliedjes op zondag.  Het Zomer Festival viert het tienjarig jubileum met drie dagen muziek waar elke dag een ander publiek op af komt. De overeenkomst: alle muziek wordt live gespeeld door bands en singer-songwriters.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 19 september: 75 jaar bevrijding in Westdorpe

    19 september: 75 jaar bevrijding in Westdorpe

    Op 19 september wordt de bevrijding van Westdorpe in 1944 is Westdorpe herdacht. Samen met de leerlingen van groep 5 tot en met 8 van basisschool de Kreeke wordt stil gestaan bij deze dag. De leerlingen komen rond 14.00 uur naar “de Kirke”waar ze onder andere in het museum uitleg krijgen over de oorlogsjaren in Westdorpe. Rond de klok van 14.40 uur zal men gezamenlijk de bevrijding herdenken rond het oorlogsmonument op de begraafplaats. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. De herdenking wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus. De Mariakapel in “de Kirke”is die middag ook het open.
  2. 5 oktober: Britse bluesgitarist Danny Bryant in Porgy en Bess in Terneuzen

    5 oktober: Britse bluesgita­rist Danny Bryant in Porgy en Bess in Terneuzen

    Op zaterdag 5 oktober speelt de Britse bluesgitarist Danny Bryant in Porgy en Bess in Terneuzen. Al meer dan vijftien jaar maakt deze blueslegende op overtuigende wijze furore in de Europese bluesscene. Hoewel Bryant diepe wortels in de blues heeft, laat hij zich niet beperken door de grenzen van het genre. Hij heeft zich dan ook ontwikkeld tot een singer-songwriter die zijn heftige gitaaruitbarstingen handig combineert met subtiele emotionele ontboezemingen. De aanvang van het optreden is om 20.30 uur en kaarten zijn te verkrijgen via de website van Porgy en Bess: www.porgyenbess.nl.