Volledig scherm
© PZC

‘Zo snel mogelijk extra parkeerplaatsen voor ouderen in Hulst’

HULST - Het is erbarmelijk gesteld met de parkeervoorzieningen voor ouderen in de gemeente Hulst. Dat stelt CDA-raadslid Karel Martinet. Het Hulster college van burgemeester en wethouders moet daarom zo snel mogelijk om de tafel met ZorgSaam.

Martinet maakte zich onlangs al druk over het gebrek aan parkeerplaatsen in de Pastoor Doensstraat in Heikant. Het probleem speelt volgens hem echter in heel de gemeente. Daarom probeert hij tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag een meerderheid achter zich te krijgen, zodat Hulst in actie komt. Een tekort aan parkeerplaatsen botst met het streven ouderen langer zelfstandig te laten wonen, aangezien senioren vaak een eigen auto hebben. 

Ook bij de zorgcentra Blaauwe Hoeve (Hulst) en Antonius (Kloosterzande) zijn te weinig parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers, meent Martinet. Hulst moet daarom in gesprek met eigenaar ZorgSaam om zo snel mogelijk een oplossing te vinden, maatregelen treffen om zo snel mogelijk extra parkeergelegenheden aan te leggen en daar geld voor vrijmaken, vindt het CDA-raadslid.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    MIDDELBURG - De twee 12-jarige jongens uit Middelburg die gisteravond zijn aangehouden voor het bestelen van een 11-jarige jongen met geweld hebben nog meer op hun kerfstok. Terwijl ze door de politie werden gezocht, beroofden ze ook nog eens twee jongens van hun frietjes en milkshake. Het onderzoek loopt nog, maar de twee worden verdacht van het plegen van beroving met geweld en poging beroving.