Op de plaats waar nu nog de Zionskerk in Oostkapelle staat wil projectontwikkelaar Jan Bouter een serie woningen bouwen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de plaats waar nu nog de Zionskerk in Oostkapelle staat wil projectontwikkelaar Jan Bouter een serie woningen bouwen. Foto ter illustratie. © Erna Lammers

Zionskerk Oostkapelle maakt plaats voor woningen

Op de plaats waar nu nog de Zionskerk in Oostkapelle staat wil projectontwikkelaar Jan Bouter een serie woningen bouwen.Hij wordt vanaf 1 september de nieuwe eigenaar van de kerk en het omliggende terrein van een hectare en wil het gebouw slopen.

  1. Hij kampt met gokverslaving en is geen onbekende voor het gerecht: pleegde jonge vader (32) de moord op Marleen (64)?
    PREMIUM

    Hij kampt met gokversla­ving en is geen onbekende voor het gerecht: pleegde jonge vader (32) de moord op Marleen (64)?

    Moest Marleen V.L. (64), de Oostendse weduwe die net over de grens in Koewacht gedumpt werd, dood voor haar geld? Daar lijkt het gerecht steeds meer van uit te gaan. De hoofdverdachte E.S. (32) had namelijk een hechte band met het slachtoffer, dat ook een peettante was van zijn jongste kind. In ruil voor geld zou E.S. — ondanks het leeftijdsverschil— zelfs aan een geheime relatie met de oudere vrouw begonnen zijn. De jonge vader wacht momenteel in een Duitse cel op zijn overlevering aan België.
    Koewacht