Zij mogen weer. En dat doen ze dan ook direct. De eerste strandhuisjes staan al

VideoWESTKAPELLE - Nog een tik met de hamer en dan staat er weer een. ,,Volgende”, lacht Wilbert. Samen met Menno heeft hij in de vroege zaterdagochtend al een stuk of dertig houten kotjes neergezet op het strand van Westkapelle. Het is een begin. Want ze hebben er nog een kleine 400 te gaan. ,,Maakt niet uit. We mogen weer”, roept Menno enthousiast. Zo denken er meer. Want aan de hele Zeeuwse kust is het opbouwen begonnen.

 1. Toerisme deels weer toegestaan in Zeeland: eigenaren mogen in tweede woning en aantal accommodaties mag worden verhuurd
  UPDATE 12.56 uur / video

  Toerisme deels weer toegestaan in Zeeland: eigenaren mogen in tweede woning en aantal accommoda­ties mag worden verhuurd

  MIDDELBURG - Het toerisme in Zeeland mag langzaam weer op gang komen. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) gisteren besloten. Een deel van de toeristische accommodaties mag begin mei open en mensen die een tweede woning in de provincie hebben mogen die weer gebruiken. Strandhuisjes mogen weer worden opgebouwd, maar nog steeds niet worden gebruikt.
 2. Zeeuwse sloeproeiers maken zich op voor de mooiste (en de zwaarste) race van het jaar
  PREMIUM

  Zeeuwse sloeproei­ers maken zich op voor de mooiste (en de zwaarste) race van het jaar

  VLISSINGEN - De koninginnenrace van het seizoen, zo mag je de Harlingen-Terschelling Roeirace gerust noemen. De race voert van Harlingen, in Friesland, naar Terschelling. Met een parcours van 33 kilometer over open water is het de zwaarste race van het seizoen. ,,Maar ook de mooiste. Als je deze hebt geroeid, mag je eigenlijk pas zeggen dat je een sloeproeier bent. En anders eigenlijk niet.”