Kunstenaar Rien Verschuur op het balkon zijn tijdelijke onderkomen op de boulevard in Vlissingen. Dit is het voorportaal van de hemel, omdat per kwartier het licht hier verandert.”
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar Rien Verschuur op het balkon zijn tijdelijke onderkomen op de boulevard in Vlissingen. Dit is het voorportaal van de hemel, omdat per kwartier het licht hier verandert.” © Boaz Timmermans/Fos Fotografie

Zieke kunstenaar Rien Verschuur nog één keer in Zeeland: ‘Voor de dood ben ik niet bang’

VLISSINGEN - Al ruim dertig jaar strijkt de Amsterdamse kunstenaar Rien Verschuur (74) in de zomer in Zeeland neer om te werken. Dit jaar neemt hij afscheid. Verschuur heeft longkanker en is inmiddels uitbehandeld. ,,Ik denk niet dat er nog een wonderbaarlijke genezing in zit.”

  1. Frank redde een meisje uit de klauwen van de zee. ‘Ik zag de paniek in haar ogen’
    PREMIUM
    video

    Frank redde een meisje uit de klauwen van de zee. ‘Ik zag de paniek in haar ogen’

    CADZAND - Het is zondagavond, een uur of negen. Frank Faes uit Sluis probeert voor de kust van Cadzand terug te zwemmen naar het strand, als hij in zijn ooghoek een meisje ziet. ‘Dit gaat niet goed’, denkt de zeezwemmer. Met een paar slagen is hij in de buurt. Ze vecht met al haar kracht tegen de stroming, maar dreigt te verliezen en te verdrinken. ,,Ik zie grote paniek in haar ogen en ze begint in het Frans tegen me te schreeuwen.”