Volledig scherm
Graven worden geruimd op bouwplaats aan de Van der Peijlstraat/Kerkhoflaan in Terneuzen. © Harmen Van Der Werf

Zeventig tot tachtig graven op bouwplaats in Terneuzen

TERNEUZEN - Op de bouwplaats in Terneuzen waar enkele weken geleden menselijke stoffelijke resten zijn gevonden, liggen naar schatting zeventig à tachtig graven.

De helft van de bouwplaats aan de Van der Peijlstraat-Kerkhoflaan is inmiddels afgegraven. Zo'n veertig graven zijn daarbij ontdekt. De verwachting is, aldus de Terneuzense wethouder Jurgen Vervaet, dat op het tweede deel evenveel graven zijn.

De ruiming kost naar schatting 225.000 tot 300.000 euro. De gemeente Terneuzen, de vroegere grondeigenaar De Hoop en de huidige eigenaar Kennedy West Vastgoed betalen elk één derde daarvan. ,,We zijn daar onderling snel uitgekomen", prijst wethouder Vervaet zich gelukkig.

Op de plek van de begraafplaats die van 1849 tot 1930 in gebruik was, komen veertig tijdelijke woningen, waarvan dertig voor nieuwe medewerkers van Dow Chemical. De bouw is enkele weken vertraagd door de ruiming. Dat er nog graven op het terrein lagen, was bij de gemeente niet (meer) bekend. In 1995 zijn in de omgeving ook al menselijke stoffelijke resten gevonden bij de bouw van een winkelpand.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement