Volledig scherm
De controlepost in IJzendijke, vrijdagavond. © Politie.nl

Zeventien bekeuringen bij internationale verkeerscontrole in IJzendijke

IJZENDIJKE - Bij een internationale verkeerscontrole op de Watervlietseweg in IJzendijke hebben agenten uit Nederland en België 173 voertuigen gecontroleerd. De actie was vooral gericht op de aanpak van alcohol en drugs in het grensgebied van de gemeente Sluis en het Belgische Eeklo en Maldegem. Zeventien mensen kregen een bekeuring.

Slechts twee van de bekeuringen betrof een overtreding voor rijden onder invloed. Van een bestuurder die op het gebruik van cocaïne en THC betrapt werd moest zijn rijbewijs inleveren. De andere automobilist moest blazen en kreeg een rijverbod van zes uur, omdat hij twee keer de toegestane hoeveelheid blies.

Overtredingen

Van de andere vijftien bekeuringen waren vier wegens het niet dragen van de autogordel, en nog eens drie voor onverzekerd rijden. Twee bestuurders hadden hun rijbewijs niet bij zich. Ook voor het niet gebruiken van een kinderzitje, rijden met losliggende lading, rijden met ingevorderd rijbewijs, het opgeven van een valse naam, het niet hebben van een hulpkoppeling voor een aanhangwagen en een achterstallige boete slingerde de politie automobilisten op de bon.

Samenwerking

Volgens de wijkagent van het politieteam Zeeuws-Vlaanderen was de controleactie een nieuwe stap in het verbeteren van de samenwerking tussen de beide politieteams. ‘We kijken terug op een zeer geslaagde samenwerking, zeker voor herhaling vatbaar.’