Volledig scherm
PREMIUM
Hulster Trappistenbroeders (vlnr) Eduard van de Wiele met een Chimay, Carlo Ras met een Gregorius en Carl de Wolf met een Tre Fontane © Camile Schelstraete

Zelfs lastig te verkrijgen ‘Westvleteren’ is te vinden op Trappistenweekend Hulst

HULST - Tien stempels halen voor de gewilde medaille. Dat zijn tien trappistjes. Lukt dat? Dan ben je toch straalbezopen?

,,Dat hoeft niet”, verzekert Eduard van de Wiele mede-organisator van het Trappistenweekend in Hulst. ,,Deelnemers krijgen van ons een glas dat niet zo groot is, een proevertje. En bovendien, niet alle trappisten hebben een hoog alcoholpercentage. Je hebt er zelfs bij die maar vier procent zijn, dat is nog lichter dan gewoon pils.” 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. IJzendijke weer twee dagen oorlogsgebied, bij viering 75 jaar bevrijding
    PREMIUM

    IJzendijke weer twee dagen oorlogsge­bied, bij viering 75 jaar bevrijding

    IJZENDIJKE - Het centrum van IJzendijke is dit weekend weer twee dagen oorlogsgebied, met zaterdag legervoertuigen en zwaarbewapende militairen in de Koninginnestraat en op de Markt. Net iets meer dan 75 jaar geleden was dat ook zo, toen Canadezen IJzendijke 17 oktober 1944 bevrijdden. Zondag gaan de activiteiten nog door, bij de boerderij van de familie De Dobbelaere aan de Isabellaweg waar bij een ontploffing 20 oktober 1944 veel mensen omkwamen.