Zeelandtheaters ontstak vorig jaar maart na het uitbreken van de coronapandemie lichtjes van hoop. Nu, ruim een jaar later, zijn de theaters nog altijd gesloten.
Volledig scherm
Zeelandtheaters ontstak vorig jaar maart na het uitbreken van de coronapandemie lichtjes van hoop. Nu, ruim een jaar later, zijn de theaters nog altijd gesloten. © Zeelandtheaters

Zeeuwse theaters en musea moeten nog langer dicht: ‘We worden niet serieus genomen’

MIDDELBURG - De teleurstelling bij de Zeeuwse theaters, musea, concertzalen en bioscopen is groot. Terwijl winkels, terrassen en binnenkort ook dierentuinen, pretparken, sportscholen en zwembaden open zijn, moeten zij de deuren nóg langer gesloten gehouden.

  1. Provincie ‘hartstikke bezorgd’ over PFAS-verontreiniging in Westerschelde en eist snel duidelijkheid
    PREMIUM
    poll

    Provincie ‘hartstikke bezorgd’ over PFAS-verontrei­ni­ging in Wester­schel­de en eist snel duidelijk­heid

    MIDDELBURG - Hij zit met ‘een bak vol vragen’ over de PFAS-verontreiniging in de Westerschelde en het Kanaal Gent-Terneuzen. ,,We zijn echt hartstikke bezorgd. Het gaat om de volksgezondheid en wij willen de Zeeuwen kunnen uitleggen wat er aan de hand is.” Dagelijks provinciebestuurder Dick van der Velde wil daarom nog voor de zomervakantie met alle betrokken partijen om de tafel om duidelijkheid te krijgen.