Volledig scherm
De Streekdrachtendag werd vorig jaar in Westkapelle gehouden. Piet Minderhoud zorgde toen dat de snoeren, de krullen en de stukken zitten zoals het moet. © Lex De Meester

Zeeuwse Streekdrachtendag vindt dit jaar plaats in Nieuwvliet

NIEUWVLIET -  West-Zeeuws-Vlaanderen is dit jaar het podium voor de elfde Streekdrachtendag. Ruim honderd deelnemers uit heel Zeeland komen op zaterdag 24 augustus naar Nieuwvliet.

Zeeland kent maar liefst dertien drachten en acht verenigingen of stichtingen die regelmatig optreden. De Stichting Zeeuwse Streekdrachten houdt jaarlijks de drachtendag en de Stichting tot Behoud van de Cadzandse Dracht tekent dit jaar voor de organisatie. 

Wandeling in dracht

De deelnemers maken vanaf 14.00 uur een wandeling door Nieuwvliet, vanaf het dorpshuis. Er wordt oude kledij getoond die aan de kenner veel informatie verstrekt. Zo is er bij de meeste drachten een katholieke en protestantse versie en er is rouw- en feestkledij. Ook is er dracht voor kinderen, werkkleding en de mooie zondagse dracht. Bij al deze drachten horen ook sieraden. Muziekvereniging Breskens-Groede-Schoondijke zorgt voor muziek en bij de molen worden oude ambachten gedemonstreerd. Het Truuzements Mannenkoor sluit de drachtendag om 16.00 uur af met een optreden, in de kerk aan de Dorpsstraat. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement