De Westerschelde met de industrie van Antwerpen op de achtergrond.
Volledig scherm
PREMIUM
De Westerschelde met de industrie van Antwerpen op de achtergrond. © Johan van der Heijden

Zeeuwse PFAS toch in landelijk onderzoek

MIDDELBURG - Minister Barbara Visser (Infrastructuur & Waterstaat) overlegt op korte termijn met onder meer het RIVM over het opnemen van de Westerschelde en het Kanaal Gent-Terneuzen in de  landelijke onderzoeken naar PFAS. 

 1. Nico verkoopt zijn monumentale hoeve: ‘Ik neem mijn muziek en mijn onderbroeken mee en ga een groot jacht kopen’
  PREMIUM
  dag huis!

  Nico verkoopt zijn monumenta­le hoeve: ‘Ik neem mijn muziek en mijn onderbroe­ken mee en ga een groot jacht kopen’

  Nico Osse (63) en zijn vrouw vielen zeventien jaar geleden als een blok voor de boerderij aan de Dorpsstraat in Heinkenszand. De renovatie van de monumentale hoeve met de enorme boerenschuur was een immens project. ,,We hebben twee jaar verbouwd en al die tijd leefden we met onze drie kinderen in stacaravans.” Nu zijn de kinderen uitgevlogen en vorig jaar overleed Nico’s vrouw. ,,Dit is veel te groot voor mij alleen, dus ik ga de boel verkopen.”
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?