Gertjan van der Brugge: ,,Ambtenaren zien soms de mens achter de burger niet meer.”
Volledig scherm
PREMIUM
Gertjan van der Brugge: ,,Ambtenaren zien soms de mens achter de burger niet meer.” © Peter Nicolai

Zeeuwse Ombudsman: mensen voelen zich niet gehoord bij gemeenten

MIDDELBURG – Zeeuwen voelen zich steeds vaker een nummer als ze contact hebben met overheden of instanties. Ze kloppen met hun vragen en klachten aan bij de Zeeuwse Ombudsman, omdat ze zich niet gehoord voelen. Dat staat in het jaarverslag 2019 van de ombudsman.

 1. Het kabinet had sluiting van alle horeca kunnen vermijden
  PREMIUM
  Opinie

  Het kabinet had sluiting van alle horeca kunnen vermijden

  De horeca is weer de kop van Jut. Los van de zorg en ook de cultuur is er geen bedrijfstak die zo zwaar moet boeten voor de coronacrisis. Was het wel nodig om alle horecazaken een maand lang te sluiten? Het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde het kabinet te onderzoeken of restaurants open konden blijven. Dat advies kwam vlak voordat premier Rutte en minister De Jonge dinsdag nieuwe maatregelen aankondigden. Veel en veel te laat.
 2. Filmmaakster Digna Sinke raakt in haar presentatie aan de universele aard van mensen
  PREMIUM
  Recensie

  Filmmaak­ster Digna Sinke raakt in haar presenta­tie aan de universele aard van mensen

  BURGH-HAAMSTEDE - Orde en chaos, grenzen. Het thema van de tentoonstellingsreeks in de Bewaerschole in Burgh-Haamstede. Digna Sinke (Zonnemaire, 1949) is filmmaakster, maar overschrijdt de grenzen van haar metier door ook andere elementen toe te voegen. Naast een mooie, ingetogen filmische beschouwing presenteert zij ook tafels met foto’s en objecten en maakte zij twee schilderijen.
 3. Voorlopig laatste rondje in Vlaamse cafés; streek nu helemaal drooggelegd
  PREMIUM

  Voorlopig laatste rondje in Vlaamse cafés; streek nu helemaal droogge­legd

  KOEWACHT/ MOERBEKE-WAAS - Het café, pal op de grens van de ‘Ollandse en de Belgse’ Koewacht is al decennia een begrip in de streek. De kroeg, vroeger gekend als café Benelux, kijkt zelfs uit op de grenspaal tussen Koewacht en Moerbeke-Waas. Het klantenbestand is navenant internationaal. Sinds afgelopen week de cafés in Nederland weer moesten sluiten, komen ‘Ollandse’ Koewachtenaren en fietsers van daarbuiten bij De Grens een koffietje of pilsje 'doen'. Zondagavond is het echter ook voor de Belgse Koewachtenaren de laatste keer. Voor vier weken. Mogelijk langer.