'Maanmannetjes' slopen in 2018 de laatste resten asbest uit het pand van Karwei in Hulst.
Volledig scherm
PREMIUM
'Maanmannetjes' slopen in 2018 de laatste resten asbest uit het pand van Karwei in Hulst. © Camile Schelstraete

Zeeuwse gemeenten hikken aan tegen bijdrage aan saneringsfonds voor asbestdaken

MIDDELBURG - Zeeuwse gemeenten beslissen nog dit jaar of ze meedoen aan een landelijk asbestfonds voor de sanering van asbestdaken van particulieren. Een struikelblokvormen de bijdragen die gemeenten moeten leveren aan zo'n fonds. Veel gemeenten teren financieel in, onder meer door opgelopen uitgaven in de jeugdzorg.

 1. Voorlopig laatste rondje in Vlaamse cafés; streek nu helemaal drooggelegd
  PREMIUM

  Voorlopig laatste rondje in Vlaamse cafés; streek nu helemaal droogge­legd

  KOEWACHT/ MOERBEKE-WAAS - Het café, pal op de grens van de ‘Ollandse en de Belgse’ Koewacht is al decennia een begrip in de streek. De kroeg, vroeger gekend als café Benelux, kijkt zelfs uit op de grenspaal tussen Koewacht en Moerbeke-Waas. Het klantenbestand is navenant internationaal. Sinds afgelopen week de cafés in Nederland weer moesten sluiten, komen ‘Ollandse’ Koewachtenaren en fietsers van daarbuiten bij De Grens een koffietje of pilsje 'doen'. Zondagavond is het echter ook voor de Belgse Koewachtenaren de laatste keer. Voor vier weken. Mogelijk langer.
 2. Het kabinet had sluiting van alle horeca kunnen vermijden
  PREMIUM
  Opinie

  Het kabinet had sluiting van alle horeca kunnen vermijden

  De horeca is weer de kop van Jut. Los van de zorg en ook de cultuur is er geen bedrijfstak die zo zwaar moet boeten voor de coronacrisis. Was het wel nodig om alle horecazaken een maand lang te sluiten? Het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde het kabinet te onderzoeken of restaurants open konden blijven. Dat advies kwam vlak voordat premier Rutte en minister De Jonge dinsdag nieuwe maatregelen aankondigden. Veel en veel te laat.