Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Zeeuwse bunkers van de Atlantikwall te bezichtigen tijdens de bunkerdag

VLISSINGEN - Vaak onopvallend verborgen in het landschap, ligt de Nederlandse kust nog vol met bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Op zaterdag 9 juni gaan de bunkers van de Atlantikwall open voor publiek. In Zeeland gaat het om betonnen werken in Zeeuws-Vlaanderen en op Walcheren.

Nazi-Duitsland legde in de Tweede Wereldoorlog een 6.200 kilometer lange verdedigingslinie aan: de Atlantikwall. Talloze bunkers, tankwallen en loopgraven, gebouwd op strategische plekken, zijn daarvan nog altijd de stille getuigen.

Op de bunkerdag zijn in Zeeland bunkers geopend in Groede, Vlissingen en bij Dishoek. Tijdens rondleidingen, wandelingen en korte lezingen ontdekken bezoekers hoe soldaten er leefden.

Welke bunkers zijn geopend en wat er te zien en te doen is, is te vinden op de website bunkerdag.nl. Tickets (6 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen jonger dan 12) zijn op de dag zelf verkrijgbaar bij de verschillende bunkers. Met het ticket zijn alle deelnemende locaties toegankelijk. De bunkers zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement