Belgisch-Nederlandse grens bij Kapellebrug, alle niet-essentiële reizen zijn in België verboden, en daarmee bijvoorbeeld ook het goedkoop tanken over de grens.
Volledig scherm
PREMIUM
Belgisch-Nederlandse grens bij Kapellebrug, alle niet-essentiële reizen zijn in België verboden, en daarmee bijvoorbeeld ook het goedkoop tanken over de grens. © Boaz Timmermans

Zeeuws-Vlaanderen zo goed als op slot door strenger grensbeleid België, pleidooi voor tijdelijk tolvrij maken tunnel

TERNEUZEN - Zeeuws-Vlaanderen zit zo goed als op slot door een strenger grensbeleid in België vanwege de uitbraak van het coronavirus. Wie zonder geldige reden door België rijdt, riskeert een boete 'waar niet om te lachen valt', aldus een woordvoerder van het landelijke coronacrisiscentrum in Brussel. Hij noemt een bedrag van duizend euro.

Nederlanders die goedkoop over de grens willen tanken, riskeren zo'n bekeuring. Hetzelfde geldt, volgens de woordvoerder, voor een rit van bijvoorbeeld Hulst via België naar Bergen op Zoom. Alle niet-essentiële reizen zijn verboden voor Belgen én buitenlanders. Wie toch door België rijdt, moeten kunnen aantonen een geldige reden te hebben, licht de medewerker van het coronacrisicentrum toe. Dat kan een bezoek aan een ziekenhuis of arts zijn. Woon-werkverkeer is ook toegestaan, met een verklaring van de werkgever.