Bij het team van fietsenwinkel Profile in Axel zit de stemming er goed in. Van links naar rechts: Jochem Bekker, Arjen de Vries, Firmin de Jonghe en Peter de Braak.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het team van fietsenwinkel Profile in Axel zit de stemming er goed in. Van links naar rechts: Jochem Bekker, Arjen de Vries, Firmin de Jonghe en Peter de Braak. © Anne Hana

Zeeuws-Vlaamse winkeliers staan te popelen om weer open te gaan: ‘Eindelijk weer mensen over de vloer’

AXEL - Eindelijk, de winkels mogen woensdag weer open. Wel op afspraak, met maximaal twee klanten tegelijk. Waar de ene Zeeuws-Vlaamse winkel al helemaal is volgeboekt, loopt het bij de ander nog geen storm. ,,Er is ons al veel afgepakt. Hopelijk zien de klanten winkelen als uitje.”

 1. Hoop op herstel pulsvisserij vervlogen: hoe kwam het zover?
  PREMIUM

  Hoop op herstel pulsvisse­rij vervlogen: hoe kwam het zover?

  VLISSINGEN - Natuurlijk, ze hadden wel rekening gehouden met een ongunstige uitspraak over de pulsvisserij, maar toch. De Zeeuwse vissers hadden nog een stille hoop dat het Hof van Justitie van de Europese Unie het elektrisch vissen een nieuwe kans zou geven. Het zou een mooie opsteker zijn geweest voor de door steeds strengere regels, de brexit, het inkrimpen van de visgebieden en de door corona geplaagde visserman.
 1. Brabants WO II-museum mag haar deuren niet openen
  Play

  Brabants WO II-museum mag haar deuren niet openen

 2. Vliegen erg populair tijdens corona: 'Nu hebben ze daar centen en tijd voor'
  Play

  Vliegen erg populair tijdens corona: 'Nu hebben ze daar centen en tijd voor'