‘Zeeuws-Vlaamse’ thriller-serie Grenslanders vanaf zondag op televisie

TERNEUZEN - De Nederlands-Belgische televisieserie Grenslanders van de  van oorsprong Zeeuwse regisseur  Erik de Bruyn is vanaf zondag te zien op NPO3. In de achtdelige serie heeft het Zeeuws-Vlaamse landschap een prominente rol.

Te zien zijn onder meer een in nevel gehuld Verdronken Land van Saeftinghe, een guur industriegebied langs het Kanaal Gent-Terneuzen en het uitgestrekte duin- en schorrengebied bij ’t Zwin. De acteurs, onder wie Fedja van Huet, hebben zich speciaal voor de serie een Zeeuws (-Vlaams) dialect aangeleerd, zoals is te zien en te horen in de trailer.

Het verhaal van Grenslanders begint met een in Zeeland aangespoelde, met kogels doorzeefde plezierjacht, en een dolend meisje dat in Vlaanderen wordt aangetroffen. De Rotterdamse politie-inspecteur Tara Dessel (Jasmine Sendar) en Antwerpse gerechtspsychiater Bert Dewulf (Koen De Bouw) worden op de zaak gezet. In hun onderzoek in het grensland stuiten ze echter op steeds meer tegenwerking, en krijgen ze het gevoel dat de mensen die er wonen, er praktijken op nahouden die het daglicht niet mogen zien.

Volledig scherm
Poster Grenslanders © AVROTROS