Volledig scherm
© Thinkstock

Zeeuws-Vlaamse scholen slaan handen ineen

TERNEUZEN - De besturen van de vier Zeeuws-Vlaamse middelbare scholen hebben de handen ineengeslagen om kwalitatief hoogwaardig voortgezet onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen voor alle leerlingen te kunnen blijven verzorgen.

Ook het Zeldenrust-Steelantcollege in Terneuzen dat zich tot nu toe nogal afzijdig hield, doet mee, naast het Zwin College in Oostburg, De Rede in Terneuzen en het Reynaertcollege in Hulst. Niet alleen de schoolbesturen zijn er overigens bij betrokken. Ook de Zeeuws-Vlaamse gemeenten, de provincie, werkgeversvereniging BZW en de ministeries van Onderwijs en Binnenlandse Zaken schuiven mee aan tafel. Gezamenlijk hebben zij een Taskforce (een werkgroep) ingesteld die met een toekomstplan moeten komen. 

De Taskforce bestaat uit René Smit (voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorggroep ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen), Kete Kervezee (voormalig inspecteur-generaal van de Onderwijsinspectie) en Sjoerd Slagter (voormalig voorzitter van de VO Raad; de landelijke organisatie van scholen in het voortgezet onderwijs). In de herfst moet de Taskforce de werkzaamheden afronden.

Onder druk

Aanleiding van de stap is dat het middelbaar onderwijs in Zeeuws-Vlaanderen onder druk staat door dalende leerlingenaantallen. Het Zwin College in Oostburg dreigt daardoor zelfs onder aangepast financieel toezicht van de Onderwijsinspectie te worden geplaatst.

Lees ook:

Zwincollege slaat alarm: sluiting dreigt zonder financiële hulp

Dreigende sluiting Zwin College hakt er flink in: 'Dit mag niet gebeuren'

'Middelbare scholen in Zeeuws-Vlaanderen moeten fuseren'

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement