De Oekraïense YouTubers Jeka en Maria probeerden vanuit Vlissingen hun Russische volgers de waarheid over de oorlog met Oekraïne te laten zien met hun kanaal Stop War in Ukraine. Het bleek een kansloze missie.
Volledig scherm
PREMIUM
De Oekraïense YouTubers Jeka en Maria probeerden vanuit Vlissingen hun Russische volgers de waarheid over de oorlog met Oekraïne te laten zien met hun kanaal Stop War in Ukraine. Het bleek een kansloze missie. © Lex de Meester

YouTuber Jeka verdiende goed geld - tot hij de Russen de waarheid vertelde: ‘Ze willen het niet weten’

VLISSINGEN - De Oekraiense YouTubers Jeka en Maria gingen op huwelijksreis, maar strandden in Vlissingen. De afgelopen maanden maakte Jeka video’s met beelden van de oorlog. Speciaal voor zijn circa 20.000 Russische volgers. ,,Ik wilde hen de waarheid laten zien.” 

  1. Eind goed, al goed voor TOP na bloedstollend slot; ‘We zijn trots dat we het hebben gered’
    PREMIUM

    Eind goed, al goed voor TOP na bloedstol­lend slot; ‘We zijn trots dat we het hebben gered’

    Minutenlang tuurden de korfballers van TOP Arnemuiden zaterdagavond gespannen naar hun mobieltjes, waarop ze de eindfase van het Tempo-DeetosSnel volgden. Ze zaten even flink in de piepzak na hun onnodige nederlaag (21-20) bij Fiks. Want als concurrent DeetosSnel nog zou winnen, zouden zíj degraderen uit de Korfbal League 2… Hoewel er constant goede geluiden kwamen uit Alphen aan den Rijn, durfden de Walchenaren pas te juichen na het laatste fluitsignaal.
    Arnemuiden