Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Wulpen in Cadzand een van de beste kustcampings van Nederland volgens Zoover

ZOUTELANDE - Minicamping Boogaard in Zoutelande is door bezoekers van beoordelingssite Zoover gekozen tot beste camping aan zee van Nederland. De camping kreeg gemiddeld een rapportcijfer van 9,83.

Zeeland doet het uitstekend in de Zoover-verkiezing: de helft van de campings in de top-10 is er gevestigd, waarvan maar liefst drie in Zoutelande. Naast Boogaard zijn het Wulpen in Cadzand (gemiddeld cijfer 9,08), Boudewijnskerke in Zoutelande (8,91), Muralt in Scharendijke (8,90) en Werendijke in Zoutelande (8,87).

Zoover onderzocht op basis van duizenden reviews welke campings aan zee het best worden beoordeeld. Naast Zeeland worden vooral de Waddeneilanden hoog gewaardeerd, met in de top-10 een camping op Terschelling en twee op Texel.

,,Kamperen in eigen land is ontzettend populair. In 2018 hebben 17,7 miljoen Nederlanders een binnenlandse vakantie ondernomen waarvan 22 procent op een camping verblijft”, aldus Lieke Peters, woordvoerder bij Zoover. ,,Dat zijn grote aantallen en dat zien we ook terug in de hoeveelheid reviews die vakantiegangers op Zoover achterlaten. Deze ervaringen zijn ontzettend waardevol voor andere vakantiegangers om een camping te vinden die het beste bij hen past.”

Voor de beoordeling is gekeken naar het gemiddelde waarderingscijfer van campings aan de Nederlandse kust in de periode van juni 2018 tot en met mei 2019.