Volledig scherm
PREMIUM
Door een niet goed aangesloten connector tussen en onder de zonnepanelen, ontstond vorig jaar juni brand op het dak van een woning aan de Oude Polderstraat. © Bob Maes

Woonstichting compenseert huurders voor onbetrouwbare zonnepanelen

HULST - Woonstichting Hulst gaat de bewoners van 45 huurwoningen in Hulst financieel compenseren voor het niet kunnen gebruiken van hun zonnepanelen. Na een brand in juni vorig jaar zijn de zonnepanelen nog steeds uitgeschakeld.

Het betreft 45 huurwoningen aan de Oude Polderstraat en de Janseniuslaan in Hulst. In juni vorig jaar vlogen zonnepanelen op het dak van een huurhuis aan de Oude Polderstraat in brand. Uit voorzorg werden de panelen van soortgelijke woningen in de buurt ook uitgeschakeld. Uit onderzoek van het Nederlands Onderzoeksinstituut (NLOI) bleek dat een connector  tussen de panelen niet goed was aangesloten, waardoor kortsluiting en brand ontstond. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Esmee Sijnesael keerde na haar studie in Breda terug naar Zeeland: ‘Het kan soms raar gaan’
    PREMIUM
    VIDEO

    Esmee Sijnesael keerde na haar studie in Breda terug naar Zeeland: ‘Het kan soms raar gaan’

    MIDDELBURG - Net als tientallen andere provinciegenoten vertrok Esmee Sijnesael na haar middelbare school uit Zeeland naar de grote stad. Het werd Breda, waar ze als 17-jarige aan de opleiding Communicatie en Multimedia Design begon. Waar veel van haar leeftijdsgenoten Zeeland definitief vaarwel zegden, keerde de Zeeuws-Vlaamse na haar studie meteen terug. ,,Het had ook anders kunnen lopen, maar ik voel me thuis in Zeeland. Ik ben toch echt een Zeeuw.”