Volledig scherm
Westerscheldetunnel © PZC

Winst Westerscheldetunnel niet naar verlies veerdienst

MIDDELBURG - Het dagelijks provinciebestuur wil de winst op de Westerscheldetunnel niet inzetten om het verlies op het fietsvoetveer te dekken. 

De grote pleitbezorger van het idee is Statenlid Francois Babijn (Partij voor Zeeland). Hij heeft er ook schriftelijke vragen over gesteld. Sinds de opening van de tunnel vaart het fietsvoetveer, redeneert hij. Daarop mogen geen auto's mee. Die rijden nu door de tunnel, die meer winst maakt dat verwacht, terwijl bij het fietsvoetveer jaarlijks 3 ton moet worden bijgepast.

Als de Staten het zouden willen, kunnen ze tunnelopbrengsten inzetten voor de veerdienst tussen Vlissingen en Breskens, antwoordt het dagelijks provinciebestuur. Maar een meerderheid heeft een en andermaal afgesproken dat met de tol de aankoop van de tunnelaandelen en de aanleg van de Sluiskiltunnel moet worden terugverdiend, dat er geld wordt gestoken in het nieuwe knooppunt in de Sloeweg bij 's-Heerenhoek én dat de tol zo laag mogelijk moet blijven. Vooral dat laatste staat op gespannen voet met tol uitgeven aan de veerboot.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zwaardere straf voor Terneuzenaar (19) die slachtoffer negen keer met mes stak bij 't Bierwinkeltje

    Zwaardere straf voor Terneuze­naar (19) die slachtof­fer negen keer met mes stak bij 't Bierwinkel­tje

    MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag in de zaak tegen de 19-jarige Terneuzenaar J. de P. geoordeeld dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan een poging doodslag in plaats van ‘poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel’, zoals de officier van justitie bewezen had geacht. De rechtbank legde De P. dan ook een zwaardere straf dan gevorderd op: twaalf maanden waarvan vier voorwaardelijk in plaats van de geëiste veertien weken.