Volledig scherm
Westerscheldetunnel © PZC

Winst Westerscheldetunnel niet naar verlies veerdienst

MIDDELBURG - Het dagelijks provinciebestuur wil de winst op de Westerscheldetunnel niet inzetten om het verlies op het fietsvoetveer te dekken. 

De grote pleitbezorger van het idee is Statenlid Francois Babijn (Partij voor Zeeland). Hij heeft er ook schriftelijke vragen over gesteld. Sinds de opening van de tunnel vaart het fietsvoetveer, redeneert hij. Daarop mogen geen auto's mee. Die rijden nu door de tunnel, die meer winst maakt dat verwacht, terwijl bij het fietsvoetveer jaarlijks 3 ton moet worden bijgepast.

Als de Staten het zouden willen, kunnen ze tunnelopbrengsten inzetten voor de veerdienst tussen Vlissingen en Breskens, antwoordt het dagelijks provinciebestuur. Maar een meerderheid heeft een en andermaal afgesproken dat met de tol de aankoop van de tunnelaandelen en de aanleg van de Sluiskiltunnel moet worden terugverdiend, dat er geld wordt gestoken in het nieuwe knooppunt in de Sloeweg bij 's-Heerenhoek én dat de tol zo laag mogelijk moet blijven. Vooral dat laatste staat op gespannen voet met tol uitgeven aan de veerboot.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement