De Ronde van Hengstdijk in 2014.
Volledig scherm
De Ronde van Hengstdijk in 2014. © Camile Schelstraete

Wielerrondes nopen automobilisten tot omrijden

HULST - De koersfiets is dit weekend niet weg te denken in de gemeente Hulst. Het Internationaal Beloftenweekend en de Ronde van Hengstdijk worden verreden en daarom heeft de gemeente tal van omleidingen ingesteld.

Vrijdag start om 17.30 uur de eerste renner in de tijdrit van het Internationaal Beloftenweekend op de Grote Markt in Hulst. De laatste deelnemer finisht rond 21.00 uur. De route gaat door de binnenstad, richting Zoutestraat, de polderwegen van Zandberg, via de Kijkuitstraat naar de Clingeweg en terug naar de markt. Van 8.00 tot 23.00 uur is de Markt daarom afgesloten, dat geldt ook voor het Cornelis de Vosplein, Lange Nieuwstraat en Houtmarkt, van 12.00 tot 22.00 uur. De Gentsestraat, Steenstraat, Stationsweg, Kleine Bagijnestraat, een gedeelte van de Zoutestraat, Lange Bellingstraat en Paardenmarkt zijn tussen 16.00 en 22.00 uur op slot. De andere wegen zijn niet permanent afgesloten; verkeersregelaars begeleiden daar het verkeer.

Op de markt, Cornelis de Vosplein, Kleine Bagijnestraat en Zoutestraat is het bovendien verboden te parkeren. Een dag later verplaatst het circus zich naar Philippine. Ook daar staan verkeersregelaars langs de route om alles in goede banen te leiden. 

Ronde van Hengstdijk

Vrijdag en zaterdag klinkt het startschot voor de Ronde van Hengstdijk bij café 't Karrewiel in Vogelwaarde. Vrijdag zijn van 18.30 tot 21.30 Rapenburg, Margaretsedijk en Grafelijkheid afgesloten. Dat geldt een dag later voor Rapenburg (richting Hengstdijk), Hengstdijkse Keiweg, Copwijkseweg, Kamperweg, Campensedijk, Drie Gezusterdijk en de Parallelweg N290. Omrijden moet van 10.00 tot 18.00 uur.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement