Maart 2019. Inwoners van Driewegen protesteren tegen het hardrijdende verkeer. Het dorp wacht nog altijd op maatregelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Maart 2019. Inwoners van Driewegen protesteren tegen het hardrijdende verkeer. Het dorp wacht nog altijd op maatregelen. © Peter Nicolai

Wie trekt nu de portemonnee voor de veiligheid van Driewegen?

DRIEWEGEN - Waterschap Scheldestromen en de gemeente Terneuzen bevinden zich al jaren in een patstelling over de gevaarlijke verkeerssituatie in Driewegen. Beide vinden dat er gevaarlijk hard wordt gereden maar maatregelen blijven uit.

  1. Voorlopig laatste rondje in Vlaamse cafés; streek nu helemaal drooggelegd
    PREMIUM

    Voorlopig laatste rondje in Vlaamse cafés; streek nu helemaal droogge­legd

    KOEWACHT/ MOERBEKE-WAAS - Het café, pal op de grens van de ‘Ollandse en de Belgse’ Koewacht is al decennia een begrip in de streek. De kroeg, vroeger gekend als café Benelux, kijkt zelfs uit op de grenspaal tussen Koewacht en Moerbeke-Waas. Het klantenbestand is navenant internationaal. Sinds afgelopen week de cafés in Nederland weer moesten sluiten, komen ‘Ollandse’ Koewachtenaren en fietsers van daarbuiten bij De Grens een koffietje of pilsje 'doen'. Zondagavond is het echter ook voor de Belgse Koewachtenaren de laatste keer. Voor vier weken. Mogelijk langer.