Het jubileumfeest van de D'roolse Woepers met Jürgen Vermeulen (Bob, links) en Patrick Freijzer (Frits).
Volledig scherm
Het jubileumfeest van de D'roolse Woepers met Jürgen Vermeulen (Bob, links) en Patrick Freijzer (Frits). © Peter Nicolai

Whoop whoop! 33 Jaar D'roolse Woepers

HULST - Ze heten Patrick Freijzer en Jürgen Vermeulen, maar iedereen kent ze als ‘Frits en Bob'. Met plakboeken haalden deze mannen van het eerste uur van de D'roolse Woepers zaterdag herinneringen op  uit de 33-jarige geschiedenis van de bouwclub uit Terhole.

In de van de week nog door brand geplaagde Magdalenabouwloods aan de Meridiaan in Hulst werd het jubileum met een feest en een reünie gevierd. Freijzer: ,,We gingen van start als de D’roolse Rakkers. Een paar jaar later werden we de Woepers, wat ouder en wijzer en tijd voor het serieuzere werk.”

Leutig

In al die jaren scoorde de bouwclub flink wat prijzen in de regionale optochten. ,,Eigenlijk altijd bij de eerste drie", weet Vermeulen. Inmiddels telt de groep zo’n 55 leden met veel jeugd en vakmannen. Vermeulen zet er na dit seizoen wel een punt achter. Geen tijd meer. Freijzer, bijna 50, weet echter van geen ophouden. ,,We hebben een fantastische groep. Het is leutig en het blijft een uitdaging om telkens goed te scoren.”Dit jaar doen ze mee met de creatie ‘Mee gank knallen wai al 33 jaor voorbai’.

  1. Feyenoord-shirt en boek als extra prijs tekenwedstrijd
    PREMIUM
    VIDEO

    Feyenoord-shirt en boek als extra prijs tekenwed­strijd

    KATS - ,,Ik vond die Feyenoord-tekenwedstrijd gelijk een hartstikke leuk idee”, zegt Matty Verkamman over de actie van de Kapelse wethouder Jon Herselman. De sportjournalist/schrijver/uitgever besloot ook een duit in het prijzenzakje te doen. Hij stelde een speciale editie van het binnenkort te verschijnen boek over de Europa Cup 1-finale van Feyenoord beschikbaar. Compleet met retro-shirt en handtekening van een speler naar keuze.