Volledig scherm
© Thinkstock

West-Zeeuws-Vlaanderen heeft er een krant bij, gemaakt door kinderen

OOSTBURG -  De gemeente Sluis heeft er een nieuwe krant bij. Acht West-Zeeuws-Vlaamse kinderen maakten de Cultuurkrant van 8, die wordt verspreid in de regio.

De eerste editie van de krant is ook meteen de laatste: de kinderen, afkomstig uit heel West-Zeeuws-Vlaanderen maakten hun eigen krant tijdens een naschools project. Dat viel onder het cultuurmenu voor basisscholen, van Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen.  

De kleine journalisten kwamen samen in de bibliotheek van Oostburg en bezochten andere projecten van Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen, waar leeftijdsgenootjes aan meededen. Ze schreven daar reportages en interviews met de docenten over. Zo gingen ze op bezoek bij een masterclass van dj Vindictiv. Ook werd burgemeester Marga Vermue geïnterviewd.

Van het resultaat zijn duizend exemplaren gedrukt. De krant ligt in de bibliotheken van Oostburg en Breskens. Ook komt er een stapeltje kranten in het Klanten Contact Centrum (KCC) van de gemeente Sluis te liggen.  Wie een exemplaar wil ontvangen, kan ook mailen naar info@cezvl.nl.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement