Archieffoto: in Vlissingen zijn twee modules voor een Mexicaanse fregat gebouwd.
Volledig scherm
Archieffoto: in Vlissingen zijn twee modules voor een Mexicaanse fregat gebouwd. © Damen Schelde Naval Schipbuilding

Werknemers Heerema en Damen staken donderdag voor betere cao

VLISSINGEN - Personeel van de metaalbedrijven Heerema en Damen in Vlissingen legt donderdag het werk voor 24 uur neer. Dat gebeurt ook bij Fokker in Hoogerheide. Medewerkers staken voor een betere cao, laat FNV Metaal weten.

 1. Een zonnig maar gedoemd hofje
  Sporen in de Delta

  Een zonnig maar gedoemd hofje

  Een onopvallend poortje in een straat die onherkenbaar zou veranderen. We hebben het over het Annahofje aan de Sint-Pieterstraat in Middelburg, naast de Waalse kerk. Aan de andere kant van de straat stond de uitbouw van de voormalige Teeken Akademie, met daarnaast de Vrijzinnig Hervormde kerk. Al deze bebouwing is weggevaagd op 17 mei 1940 door de desastreuze beschieting en stadsbrand van Middelburg aan het begin van de Tweede Wereldoorlog.
  Middelburg
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.