Vier van de zes redders. V.l.n.r. Bjorn, Jesse, Dany en Lotte.
Volledig scherm
PREMIUM
Vier van de zes redders. V.l.n.r. Bjorn, Jesse, Dany en Lotte. © Peter Nicolai

Werknemers Dok14 redden Belgische vrouw van verdrinkingsdood: ‘Ze ging opeens kopje onder’

GROEDE - Een Belgische vrouw is afgelopen nacht van een verdrinkingsdood gered door werknemers van strandpaviljoen Dok14 in Cadzand. De vrouw nam na het uitgaan een duik in zee op het strand van Groede en raakte in de problemen. Ze ging kopje onder. De werknemers van Dok14 kwamen direct in actie.  

De zes collega's van Dok14 gingen na het werk nog een avondje uit bij café de Groese Duintjes. Rond 4.00 uur ‘s nachts gingen ze naar het strand om pootje te baden. Daar kwamen ze een Belgische vrouw van middelbare leeftijd tegen. Ze zagen haar eerder ook al in het café. 

 “De vrouw zei in het Frans dat ze wilde zwemmen", zegt Lotte van Hal (20) van Dok14. "Wij zeiden tegen haar dat het veel te gevaarlijk is. Het water was ijskoud.” De vrouw sloeg hun waarschuwing in de wind en ging toch het water in. De jongeren besloten haar in de gaten te houden voor het geval het mis zou gaan. Dat bleek al snel het geval.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement