Angèle Sturm-de Milliano is vandaag 100 jaar geworden. Burgemeester Marga Vermue kwam even op bezoek en dat vond de jarige een grote eer.
Volledig scherm
Angèle Sturm-de Milliano is vandaag 100 jaar geworden. Burgemeester Marga Vermue kwam even op bezoek en dat vond de jarige een grote eer. © Boaz Timmermans/Fos Fotografie

Wel, wel wel: ben je opeens honderd!

OOSTBURG - Met een grote glimlach zit Angèle Sturm-de Milliano naast burgemeester Marga Vermue. Wel, wel, wel, wat je allemaal niet meemaakt als je honderd wordt, zie je haar denken. Van heinde en verre is de familie naar het ouderlijk huis in Oostburg gekomen om het glas te heffen. 

Zelfs Francisco, die naar Brazilië geëmigreerd is. In 1977 betrok Angèle het huis met haar man Achiel. Net afgebouwd was het, splinternieuw. Nog altijd woont ze er. Zelfstandig, zij het met hulp. Achiel is er niet meer, maar kijk eens wat een rijkdom: alle zeven kinderen om haar heen, ze heeft elf kleinkinderen en tien achterkleinkinderen. Morgen is er groot feest in de Mauritshof in IJzendijke. Want honderd worden, dat is niet niks.

Ook goede vriendin Anneke Verdonk-de Milliano (91) kwam een glaasje champagne drinken ter ere van de honderdste verjaardag van haar nicht Angèle Sturm-de Milliano (rechts).
Volledig scherm
Ook goede vriendin Anneke Verdonk-de Milliano (91) kwam een glaasje champagne drinken ter ere van de honderdste verjaardag van haar nicht Angèle Sturm-de Milliano (rechts). © Ondine van der Vleuten