Volledig scherm
Weitjerock viel afgelopen zomer compleet in het water. © Camile Schelstraete

Weitjerock krijgt van alle kanten steun: benefietconcert helpt festival op weg

IJZENDIJKE - Met streetfood en een liveband brengt restaurant Delausanne het festivalgevoel ook in de winter naar IJzendijke.  Het restaurant geeft vrijdagavond 31 januari een benefietconcert voor Stichting Weitjerock. 

Eigenaar Hans Ulijn kwam op het idee nadat het festival afgelopen zomer in het water viel. ,,Ieder jaar ga ik naar Weitjerock, vorig jaar stond ik er voor het eerst met een eetkraam”, zegt hij. ,,Vol goede moed stonden we klaar voor heel veel mensen. Maar het ging regenen en het stopte niet meer. Daar stonden we met onze broodjes en kipstukjes. Er kwamen veel minder mensen dan verwacht. De organisatie had iedereen netjes betaald. Voor hen was het extra zuur.”

Volle bak

Bijna alle kaarten voor de benefietavond zijn al verkocht. Het zal dus volle bak worden. ,,Ik kan honderd man kwijt in de zaak en de entree is 20 euro”, vertelt Ulijn. ,,Stichting Weitjerock zorgt voor de kaarten, ik betaal de band en zorg voor het eten. Het geld gaat naar Stichting Weitjerock. Dat festival is belangrijk voor heel IJzendijke, dat moet je gewoon steunen.” Bezoekers kunnen luisteren naar de muziek van Shenanygens, een band die Ierse folkmuziek en rockcovers speelt. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van het evenement.

Het concert plus eten is niet het enige benefietevenement van dat weekend. De volgende dag, op zaterdag, is er een spinningmarathon. Van 13.00 tot 17.00 uur kunnen mensen individueel of als team voor 10 euro per persoon spinnen voor Stichting Weitjerock. De Spinningmarathon vindt plaats bij sportstudio In Vorm aan de Boulevard 2 in IJzendijke.