Bezoekers van WeitjeRock hadden tijdens de afgelopen editie te maken met barre weersomstandigheden.
Volledig scherm
Bezoekers van WeitjeRock hadden tijdens de afgelopen editie te maken met barre weersomstandigheden. © Camile Schelstraete

WeitjeRock dit jaar tweedaags festival

IJZENDIJKE - Niet één, maar twee dagen festival in de IJzendijkse polder dit jaar: WeitjeRock breidt uit naar de vrijdag 24 juli, naast de reeds aangekondigde zaterdag 25 juli. Dat maakte de organisatie vanavond bekend.

De nadruk zal de vrijdag op dance en techno muziek liggen, waar zaterdag de gebruikelijke programmering met rock, pop de boventoon voeren in combinatie met de silent disco. Met de uitbreiding van het festival is er nu voor de elektronische muziekliefhebbers een hele avond wat te beleven. Vanaf 20u00 tot 02u00 zullen verschillende DJ’s het podium betreden en de festivalgangers trakteren op strakke beats en stampende deuntjes. Op zaterdag 25 juli opent het festival om 12u30 weer de deuren om vervolgens tot 01u00 door te gaan.

Met het programmeren van dance en techno hoopt WeitjeRock ook een groep bezoekers aan te trekken die voorheen nog niet overtuigd werden om naar het festival te komen. 3 maart zullen de eerste artiesten worden bekendgemaakt via de sociale kanalen van WeitjeRock.

Slechtweervoorziening

Dit jaar houdt de organisatie nog meer rekening met het feit dat het slecht weer kan zijn. In plaats van twee hoofdpodia naast elkaar op de wei zal er nu 1 grote tent met plaats voor 2500 bezoekers en 1 hoofdpodium staan. De optredens zullen afwisselend in de tent en op het hoofdpodium plaatsvinden. Afgelopen jaar viel het festival letterlijk in het water vanwege hevige regenval.

Kaartverkoop

Tickets voor het festival zijn online te koop via www.weitjerock.com . Waar voorgaande jaren ook kaarten bij voorverkoopadressen gekocht konden worden, is het vanaf dit jaar alleen nog via internet te doen. Toegangstickets voor de vrijdag kosten €12,50 per stuk aan de kassa en €10,- in de voorverkoop, voor de zaterdag betaal je €35,- per stuk aan de kassa en €30,- in de voorverkoop. Er zijn ook combitickets voor €40,- beschikbaar. De kaartverkoop begint morgen.