Volledig scherm
Drukte op de 1 mei-markt dit jaar in Sas van Gent, toen er voor het eerst een gratis passagiersboot tussen Zelzate-West en Sas van Gent werd ingezet. © Boaz Timmermans

Weer passagiersboot naar Sas van Gent

SAS VAN GENT - Opnieuw vaart er een passagiersboot tussen Zelzate-West en Sas van Gent, komende donderdag als België vrij heeft vanwege de viering van Maria Hemelvaart.

De extra service moet Vlamingen verleiden naar de grote braderie te komen die donderdag in Sas van Gent wordt gehouden. De hoofdweg tussen Sas van Gent en Zelzate-West, de Westkade, is immers nog altijd voor alle verkeer afgesloten, omdat die over een stuk van ruim tweehonderd meter kan verzakken. Op korte termijn komt er wel een fiets-looppad en een alternatieve autoverbinding is in voorbereiding.

Naast de braderie met ruim tachtig kramen zijn er ook kermisattracties en houdt horecazaak Bottles Next Door een pre Mosselfeesten-party, als voorloper van de Mosselfeesten 24 en 25 augustus in Philippine. De gratis passagiersboot vaart vanaf de grens in Zelzate-West naar Sas van Gent, vanaf 12.00 tot 19.30 uur. De braderie is van 11.00 tot 18.00 uur.

Met 1 mei-markt in Sas van Gent lieten Sasse ondernemers en de stichting Ondernemers Kanaalzone Zuid al een boot varen. Dat was een succes.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement