Volledig scherm

Waterschap wil ook af van hekken Ossenisse

OSSENISSE/ZEEDORP - Het waterschap Scheldestromen wil korte metten maken met de meeste hekken op de dijk bij Zeedorp. Dat blijkt uit een mail van het schap aan de Dorpsraad van Ossenisse.

Wat het schap betreft worden tussen 15 september en 15 mei wel de Noordnol en de Zuidnol, twee pieren die in de Westerschelde liggen, afgesloten voor het publiek. Dat is op zich niet verplicht, zo blijkt uit een brief van schapsbestuurslid Guiljam van der Schelde. Maar het past wel in het streven van de overheid om de natuurwaarden in het gebied te beschermen.

Maar daarmee houdt het voor het waterschap dan ook wel op. Alle andere hekken en afrasteringen worden ,wat het schap betreft, verwijderd. Het schap streeft als eigenaar en beheerder van de waterkering ter hoogte van Zeedorp maximale toegankelijkheid na. Dat betekent dat het schapenrooster bij de onderhoudsweg verdwijnt en dat die weg voor fietsers en wandelaars begaanbaar wordt gemaakt.

Ook de provincie zou akkoord zijn met die visie, omdat die voldoende recht doet aan de natuurbescherming ter plekke, meldt Van der Schelde. Het standpunt van het waterschap komt op een moment dat Statenlid Johan Robesin van de Partij voor Zeeland een laaiende brief stuurt aan het provinciebestuur, Robesin vindt dat de provincie snel een eind moeten maken aan wat hij het Ossenissesyndroom noemt. Hij verwijt de provincie te veel de belangen van Vogelbescherming te behartigen en te weinig die van de Dorpsraad.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement