Volledig scherm
De wafelbakkers van de Meerminnefeesten hadden geen moment rust. © Wilma Valk

Waterlandkerkje loopt uit voor Meerminnefeesten

WATERLANDKERKJE - Uiteindelijk waren de weergoden de Meerminnefeesten in Waterlandkerkje goed gezind. De zon verscheen en de plastic zeiltjes verdwenen van de spulletjes op de rommelmarkt. 

Tussendoor was er tijd voor een drankje en een heerlijke wafel in het dorpshuis. Daar stonden al vanaf 6.30 uur de bakkers achter hun ijzers om van het beslag (van 32 kilo meel) wafels te bakken. ,,Genoeg voor ruim negenhonderd wafels”, wist Mieke Haartsen. Samen met Wilma Dees bakt ze ze al dertig jaar (licht)bruin. ,,Soms gaat het niet snel genoeg en worden ze zo van het wafelijzer geplukt.” Dit bleek ook dit jaar weer zo. Bakster Godelieve had er nog een paar willen meenemen voor vrienden: ,,Gelukkig had ik niets beloofd, want om 12.30 uur waren we helemaal los. Alles verkocht.”

Succesnummer

Ondertussen reden de vrachtwagens met de deelnemers voor de trekkertrek af en aan. ,,We hebben ruim 120 deelnemers, het blijft een succesnummer”, aldus vrijwilliger Robin de Vos. Er werd 's avonds nog lang doorgefeest op het traditionele Meerminnebal en zondag ging het feest nog even door.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement