Nieuwbouwwoningen Woongoed in wijk Noordwesthoek in Breskens.
Volledig scherm
Nieuwbouwwoningen Woongoed in wijk Noordwesthoek in Breskens. © Harmen Van Der Werf

‘Wachtlijst van mensen die huis zoeken valt bij Woongoed wel mee’

TERNEUZEN - Corporatie Woongoed heeft een lange wachtlijst met woningzoekenden, maar in de praktijk blijkt slechts een klein deel actief op zoek te zijn naar een sociale huurwoning.

Dat heeft het Terneuzense college van B en W geantwoord op schriftelijke vragen van 50Plus-raadslid Johan Hessing. Hij was in de pen geklommen, omdat eerder dit jaar bleek dat het aantal ingeschreven woningzoekenden bij Woongoed in 2018 met maar liefst 24 procent was gestegen tot 2.173.

Die toename duidt er niet op dat er zoveel extra vraag is naar sociale huurwoningen in Zeeuws-Vlaanderen, aldus B en W van Terneuzen. De voornaamste oorzaak is dat Woongoed het voor woningzoekenden gemakkelijker heeft gemaakt zich online, via de computer, in te schrijven. Daar zitten ‘opvallend veel mensen uit de Randstad en uit regio's met lange wachttijden tussen'.

Dit wil niet zeggen, aldus het Terneuzense college, dat zij echt op zoek zijn naar een huis in Zeeuws-Vlaanderen. Het afgelopen jaar reageerden 558 woningzoekenden actief op een vrijgekomen woning, Woongoed wees er ongeveer evenveel toe.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Discriminatie is soms een goedbedoelde opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’
    PREMIUM

    Discrimina­tie is soms een goedbedoel­de opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’

    MIDDELBURG - Hij stierf bijna 7.000 kilometer hier vandaan. Toch is de dood van de Amerikaan George Floyd ook in Zeeland geen ver-van-mijn-bed-show. Ook hier neemt racisme toe, blijkt uit recent onderzoek. In Zeeland ging het vorig jaar nog om 300 meldingen. ,,Nog regelmatig krijg ik te horen: ga terug naar je eigen land. Waar moet ik dan heen? Ik kom hier vandaan”, zegt Angelique Duijndam, medeorganisator van de demonstratie Black Lives Matter, maandag in Middelburg.