Volledig scherm
Station Krabbendijke op archiefbeeld. © Marcelle Davidse

Vrouwen bijna aangereden door trein in Krabbendijke. NS: 'Machinist erg geschrokken’

KRABBENDIJKE - Twee vrouwen zijn woensdag bij station Krabbendijke aan de dood ontsnapt nadat ze onder gesloten spoorwegbomen kropen terwijl er een intercity kwam aanrijden. De machinist is erg geschrokken, meldt de NS.

De intercity was rond 17.00 uur onderweg van Vlissingen naar Amsterdam Centraal. Eenmaal aangekomen bij station Krabbendijke zag de machinist twee vrouwen ‘op leeftijd’ die nog snel onder de gesloten spoorbomen kropen om de trein in tegengestelde richting te kunnen halen. Het scheelde volgens de NS niet veel of de intercity had de twee vrouwen aangereden. 

“Onvoorstelbaar", zegt een woordvoerder van de NS. “We maken dit soort ‘bijna-aanrijdingen’ natuurlijk vaker mee en willen nogmaals benadrukken dat dit écht levensgevaarlijk is. Doe het niet. Ook voor de machinist is dit altijd erg schrikken. Zo'n intercity zet je niet even in tien meter stil.”   

  1. At Lucien van Impe mosselen met zijn overleden rivaal José Manuel Fuente?

    At Lucien van Impe mosselen met zijn overleden rivaal José Manuel Fuente?

    TERNEUZEN - Oud-winnaar van de Tour de France Lucien van Impe en schrijver Filip Osselaer komen 25 oktober naar Terneuzen voor een lezing in Porgy & Bess. In de jaren zeventig was de Spaanse wielrenner José Manuel Fuente een grote tegenstreven van Van Impe. Hij overleed in 1996. Tenminste, dat dacht iedereen. Maar zeven jaar later werd Van Impe uitgenodigd voor een etentje in Geraardsbergen, door een man die beweerde Fuente te zijn. In het boek De man die doodging (vervolgens mosselen bestelde de rekening vroeg en verdween) heeft Osselaer uitgezocht hoe dat mogelijk was. De wielrenner en de auteur spreken erover. Aanvang: 20 uur.