Station Krabbendijke op archiefbeeld.
Volledig scherm
Station Krabbendijke op archiefbeeld. © Marcelle Davidse

Vrouwen bijna aangereden door trein in Krabbendijke. NS: 'Machinist erg geschrokken’

KRABBENDIJKE - Twee vrouwen zijn woensdag bij station Krabbendijke aan de dood ontsnapt nadat ze onder gesloten spoorwegbomen kropen terwijl er een intercity kwam aanrijden. De machinist is erg geschrokken, meldt de NS.

De intercity was rond 17.00 uur onderweg van Vlissingen naar Amsterdam Centraal. Eenmaal aangekomen bij station Krabbendijke zag de machinist twee vrouwen ‘op leeftijd’ die nog snel onder de gesloten spoorbomen kropen om de trein in tegengestelde richting te kunnen halen. Het scheelde volgens de NS niet veel of de intercity had de twee vrouwen aangereden. 

“Onvoorstelbaar", zegt een woordvoerder van de NS. “We maken dit soort ‘bijna-aanrijdingen’ natuurlijk vaker mee en willen nogmaals benadrukken dat dit écht levensgevaarlijk is. Doe het niet. Ook voor de machinist is dit altijd erg schrikken. Zo'n intercity zet je niet even in tien meter stil.”   

  1. Geen laatste afscheid voor echtpaar door getouwtrek rond coronaregels bij woonzorgcentrum in Goes
    PREMIUM

    Geen laatste afscheid voor echtpaar door getouwtrek rond coronare­gels bij woonzorg­cen­trum in Goes

    GOES - De laatste wens van een echtpaar om elkaar nog één keer in Goes te zien voordat de man zou sterven, mondde woensdagavond uit in een fikse ruzie. Stichting Ambulance Wens Nederland beschuldigde woonzorgcentrum Rehoboth van onmenselijk handelen, omdat een cliënt geen afscheid mocht nemen van haar stervende man. Zorgkoepel Cedrah, waaronder Rehoboth valt, zegt dat Ambulance Wens leugens verspreidt.