Albert Coone vindt het een prachtig initiatief de Vrijheidsmaaltijdsoep. Op 5 mei belanden alle blikken in een grote pan en zullen hij en de andere bewoners van De Lange Akkers in Koewacht gezamenlijk aan de soep zitten. ,,Een mooie manier van gezamenlijk de vrijheid vieren", vindt medewerker welzijn Margriet Mulder.
Volledig scherm
Albert Coone vindt het een prachtig initiatief de Vrijheidsmaaltijdsoep. Op 5 mei belanden alle blikken in een grote pan en zullen hij en de andere bewoners van De Lange Akkers in Koewacht gezamenlijk aan de soep zitten. ,,Een mooie manier van gezamenlijk de vrijheid vieren", vindt medewerker welzijn Margriet Mulder. © Anne Hana

Vrijheidsmaaltijdsoep brengt mensen nader tot elkaar

VLISSINGEN - Zelfgemaakt van verse ingrediënten of uit blik. In Zeeland wordt op vijf mei op een groot aantal plaatsen de bevrijding gevierd met het eten van soep. De Vrijheidsmaaltijdsoep om precies te zijn.

  1. Een hamburger van Zeeuwse veldbonen: ‘Hier kun je op een feestje wel mee rondgaan’
    PREMIUM
    VIDEO | POLL

    Een hamburger van Zeeuwse veldbonen: ‘Hier kun je op een feestje wel mee rondgaan’

    Vegetarische snacks van veldbonen, zijn die te pruimen? Bij Meatless in Goes zetten we onze tanden in hamburgers en frikadellen van veldbonen die op de Zeeuwse klei zijn geteeld. Vooral de hamburger waarin ook wat wortel zit, krijgt opgestoken duimen. De smaakpapillen noteren: prima beet en textuur en ook fijn gekruid, als mis je een beetje het vet van een rundvleeshamburger. Toch: ,,Hier kun je op een feestje mee rondgaan!”