Volledig scherm
West-Zeeuws-Vlaamse dorpen hebben last van vrachtverkeer dat door de kern rijdt.

Vrachtverkeer rijdt door West-Zeeuws-Vlaanderen om kilometerheffing te omzeilen

SLUIS - Steeds meer vrachtverkeer rijdt langs en door de kernen Eede, Aardenburg en Sint-Kruis. Dat signaleert Lijst Babijn. ,,Mensen in de kernen hebben er last van", zegt fractievoorzitter Lia Flikweert. 

De reden voor de toename van vrachtverkeer is de Vlaamse kilometerheffing die sinds vorig jaar betaald moet worden door vrachtwagens, zegt Flikweert. Wethouder Chris van de Vijver beaamt dat. ,,Het probleem is bekend.” Op de A11 moet taks worden betaald en dat kan worden omzeild, door in plaats daarvan door West-Zeeuws-Vlaanderen te rijden.  Dat valt op in de kernen Eede, Aardenburg en Sint Kruis, en van Sint Anna ter Muiden richting  Oostburg. Ook wordt er volgens Flikweert erg hard gereden. 

Er wordt bekeken of en wat er tegen kan worden gedaan, zegt de wethouder. ,,Er is een idee om vrachtwagens te weren uit de kernen waar ook een weg omheen ligt, door middel van borden.” De gemeente Sluis overlegt met onder meer wegbeheerder Waterschap Scheldestromen over de mogelijkheden. ,,Maar een kant en klare oplossing is er nog niet.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement