De dierenweide aan de Amstelveenstraat in hartje Westdorpe.
Volledig scherm
De dierenweide aan de Amstelveenstraat in hartje Westdorpe. © Harmen van der Werf

Vos houdt huis in dierenweide Westdorpe

WESTDORPE - Een vos heeft deze week twee nachten achter elkaar huisgehouden in de dierenweide in Westdorpe. Zeker twaalf kippen en eenden zijn het slachtoffer geworden.

 1. 
Eerste Europese recyclingfabriek voor isolatieplaten in Terneuzen opent deze zomer en de tweede komt er aan
  PREMIUM

  Eerste Europese recycling­fa­briek voor isolatie­pla­ten in Terneuzen opent deze zomer en de tweede komt er aan

  TERNEUZEN - Vijf jaar terug bedachten Lein Tange en Jan Noordegraaf het idee voor een proeffabriek waarin bouwpiepschuim wordt gerecycled. Nu staat hij er in Terneuzen. Het is de eerste en voorlopig enige in Europa. ,,We denken al na over een veel grotere fabriek die vier tot vijf keer zoveel isolatieschuim kan recyclen. Dan zouden we in de proeffabriek andere dingen kunnen testen. Bijvoorbeeld hergebruik van elektronicakunststoffen.”
 2. De boulevard is van iedereen: en dat maakt het juist zo lastig
  PREMIUM
  REPORTAGE I VIDEO

  De boulevard is van iedereen: en dat maakt het juist zo lastig

  Wonen aan de Vlissingse boulevard. Voor velen is het een droom, voor anderen begint het meer op een nachtmerrie te lijken. Zij zien samenscholende jongeren die alcohol drinken uit scooterkoffers, liggen wakker van scheurende auto’s en knallende motoren, ze kijken uit op overvolle prullenbakken, dealers die lachgasballonnen bijvullen en drugs verkopen. De boulevard verloedert, zeggen zij. Het is er gezellig, zeggen anderen: ‘Wij zijn ook jong geweest.’ Tijd om op onderzoek uit te gaan.