ZorgSaam
Volledig scherm
© ZorgSaam

Voorkomen is beter dan genezen, denken ZorgSaam en Bodyline. Daarom gaan ze meer samenwerken

TERNEUZEN - Hoe gek het ook is, maar de gezondheidszorg in Nederland maakt van oudsher zieke mensen beter. Terwijl het misschien nog wel meer loont om te voorkomen dat mensen ziek worden. Met dat in gedachte breiden ZorgSaam ziekenhuis in Terneuzen en fitnesscentrum Bodyline hun samenwerking uit.

 1. Burlen, flemen en vechten: alles om in de smaak te vallen bij de dames
  PREMIUM
  met video

  Burlen, flemen en vechten: alles om in de smaak te vallen bij de dames

  Ze burlen, flemen en vechten dat het een lieve lust is. Alles om op te vallen bij de dames op de Kop van Schouwen. De bronsttijd is begonnen. Wekenlang trekken damherten met gierende hormonen door boswachterij en Meeuwenduinen. Om daarna, kilo's lichter en uitgeput, het gewone leven te hervatten. Net als boswachter Alex de Visser, die mensen meeneemt op excursie. ,,Het is heel mooi om dat natuurlijke gedrag te kunnen laten zien.”
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”