Kapellebrug 20191020 Nieuw op de kermis de bungi jump, Annick van Beek -Warrens 2e van rechts en Heidi van Kerckhoven geven Lois van Acker een zetje
Volledig scherm
Kapellebrug 20191020 Nieuw op de kermis de bungi jump, Annick van Beek -Warrens 2e van rechts en Heidi van Kerckhoven geven Lois van Acker een zetje © Camile Schelstraete

Voor een ouderwetse kermis moet je in Kapellebrug zijn

KAPELLEBRUG - Wie verlangt naar een ouderwets gezellige kermis, had er zondag moeten zijn, op het erf van de familie Warrens aan de Sint Jansstraat in Kapellebrug.

Lang hoef je niet te zoeken om zondagmiddag te ontdekken waar hét te doen is. Rijen auto's staan langs de anders zo rustige Sint Jansstraat. Vaders en moeders met kinderen komen te voet of op de fiets. Een spandoek bij de entree heet iedereen welkom op dé kermis van Kapellebrug.

Fanfare Sint-Jan uit Sint Jansteen is net klaar met spelen. Initiatiefneemster Annick Warrens staat aan een tafeltje te kletsen met bezoekers, biertje in de hand. Verderop zijn kinderen aan het bungy jumpen en vermaken zich op een groot springkussen. Een gouwe ouwe draaimolen staat er ook. Annicks man Ron van Beek zet feestmuziek aan.

Lang zal die leven

Kermis was er jaren geleden nog wel in Kapellebrug, althans in naam, vertelt Annick. Het kwam erop neer dat alleen Sint Jan nog door de straten van Kapellebrug trok. ,,De jongste zoon van mijn broer Niels was enkele jaren geleden die dag jarig", diept Annick op. ,,’Lang zal die leven', speelde Sint-Jan. Mijn vader was wafels aan het bakken. We hebben toen de muzikanten gevraagd er een paar mee te eten.”

Zo is het idee ontstaan Kapellebrug z'n kermis terug te geven en sinds een jaar of zes is het elke derde zondag van oktober opnieuw ‘bal’. Annick kijkt naar de bewolkte lucht. ,,En bijna elk jaar is het weer goed, ook nu toch!?” Nieuw dit jaar is de vertoning van oude filmbeelden van Kapellebrug, onder meer van de lagere school die in 1976 sloot. Annick: ,,Ook alle cafés zijn weg, dan is het toch extra leuk om dit elk jaar te doen.”

  1. Geen theatervoorstellingen voor 30 man in Zeeland: ‘Dan moet degene die naar de wc wil, zijn vinger opsteken’
    PREMIUM

    Geen theater­voor­stel­lin­gen voor 30 man in Zeeland: ‘Dan moet degene die naar de wc wil, zijn vinger opsteken’

    MIDDELBURG - Ze mogen open, maar ze blijven dicht. Geen enkel Zeeuws podium gaat vanaf maandag voorstellingen programmeren voor maximaal 30 man publiek. September wordt al moeilijk, zeker als er dan nog steeds niet meer dan 100 mensen in de zaal mogen. ,,Het knelt aan alle kanten”, benadrukt Frans Lievens van Zeelandtheaters. ,,Niet alleen voor theaters, maar ook voor impresariaten en artiesten. Ik heb artiesten zien huilen.”