Voor de laatste keer rondneuzen in de schatkamers van George en Jenny

VIDEOKOEWACHT - Museum ‘De geschiedenis van het werkvolk’ was tijdens het Pinksterweekend voor het laatst te zien in de huidige vorm. Na 25 jaar doen George (79) en Jenny (78) Wijnacker flink wat spullen uit hun 'schatkamers’ van de hand.

Waar George en Jenny  precies wonen aan de Nieuwe Karnemelkstraat in Koewacht is niet moeilijk: zinken poppen aan het hek begroeten de bezoekers en er stonden tijdens het Pinksterweekend flink wat auto's in de berm. Hoeveel mensen in de enorme tuin, de zes schuren en tuinhuisjes hebben rond gekeken, is moeilijk te zeggen. George: ,,Maar er zijn zondag vier grote schalen kermisvlaai doorheen gegaan. Jenny heeft nog vlaai bij gemaakt.”

Voor de laatste keer vergaapten bezoekers zich aan de verzameling met duizenden voorwerpen die laten zien hoe ‘de werkmens’ van vroeger leefde. Van landbouwwerktuigen tot  typemachines en platenspelers. De grote werktuigen zijn inmiddels verkocht en andere spullen gaan uiteindelijk naar liefhebbers. De reden? De leeftijd gaat tellen. Jenny: ,,Er is al redelijk wat verkocht of besproken.”

Jenny en George Wijnacker uit Koewacht doen een groot deel van hun collectie van de hand: de leeftijd gaat tellen.
Volledig scherm
Jenny en George Wijnacker uit Koewacht doen een groot deel van hun collectie van de hand: de leeftijd gaat tellen. © Peter Nicolai
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement