Mario Bontink (links) haalt het haast uit zijn tenen tijdens de volleybalmarathon in Nieuw-Namen.
Volledig scherm
Mario Bontink (links) haalt het haast uit zijn tenen tijdens de volleybalmarathon in Nieuw-Namen. © Peter Nicolai

Volleybalmarathon in Nieuw-Namen: spelers halen ruim 1000 euro op voor Alzheimer Nederland

NIEUW – NAMEN – Twaalf uur achter elkaar volleyballen en je kunt zomaar 1025 euro in het laatje van Alzheimer Nederland spelen. De zeventien leden van Nienavoc presteerden het, zaterdag sporthal De Kauter in Nieuw-Namen. 

Voor de zevende keer zetten de leden van deze puur recreatieve volleybalclub uit het grensdorp in De Kauter voor een goed doel hun beste beentje voor. Op een ludieke manier speelden ze in op Alzheimer; de volleyballers speelden hun partijtjes met twee verschillende sokken aan. ,,Opslaan, blokken , smashen en met of zonder spelverdeler binnen de lijnen. Ieder uur tegen een andere tegenstander spelen vergt toch veel van onze conditie en concentratie”, ervaarde speelster Suzan Thomaes van Nienavoc. ,, Door geregeld van samenstelling te wisselen komen de meeste spelers van ons toch totaal zes uur in actie.” 

De boog stond ook niet altijd gespannen. Een niet aangerekende netfout of bijvoorbeeld een met de voet teruggespeelde bal gaf de marathon een ontspannen tintje. De tegenstanders maakten daar ook geen probleem van. Nienavoc ,een gemêleerd gezelschap met spelers van 20 tot ruim 60 jaar, speelt iedere maandagavond een paar uur recreatief in De Kauter. De club presenteerde zich zaterdag niet alleen sportief. Met eigengemaakte hapjes en raadspelletjes werd het sponsorbedrag extra aangevuld. Om acht uur ’s avonds slaakten de leden een overwinningskreet. Het was weer gelukt. Met een gezamenlijke fritesmaaltijd werden de verbrande calorieën snel aangevuld. ,,Na een nachtje slapen zal het wel even anders zijn”, wist Suzan Thomaes. ,, Vermoeidheid en vooral stramme spieren, dat wordt een dagje relaxen”.