Miriam Hemelsoet bestiert al vijftien jaar de Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen. Tot nu toe groeit de vraag naar voedselpakketten alleen maar.
Volledig scherm
PREMIUM
Miriam Hemelsoet bestiert al vijftien jaar de Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen. Tot nu toe groeit de vraag naar voedselpakketten alleen maar. © Camile Schelstraete

Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen zou willen krimpen, maar groeit al vijftien jaar als kool

TERNEUZEN - Crisis of niet, er lijkt geen verband. De Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen blijft maar groeien. Wat menigeen misschien zag als een tijdelijk verschijnsel in zware tijden, lijkt na vijftien jaar een blijvertje te worden.

Coördinator Miriam Hemelsoet stond vijftien jaar geleden aan de wieg. Het begon bescheiden. Op eigen initiatief stelde ze thuis in de woonkamer voedselpakketten samen voor zes gezinnen die het, net als zij zelf, niet erg breed hadden.

Legertje

Sindsdien kent de Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen een groei waar veel bedrijven stikjaloers op zouden zijn. Vijftien jaar later heeft de Voedselbank een grote centrale locatie aan de Industrieweg 6 in Terneuzen en afhaalpunten in Breskens, Oostburg, Aardenburg, Axel, Sas van Gent en Hulst. Een legertje van negentig vrijwilligers zorgt ervoor dat de 560 klanten iedere week een voedselpakket ontvangen.

  1. Amerikaanse vlieger overleefde drie crashes
    PREMIUM

    Amerikaan­se vlieger overleefde drie crashes

    SLUIS - De 94-jarige Frances Keelan had haar koffers al klaar staan om van Chicago naar Nederland te reizen. Ze is de weduwe van een Amerikaanse vlieger uit de Tweede Wereldoorlog met een zeer opmerkelijk verhaal. Het is een van de vele persoonlijke belevenissen die beschreven staan in deel 3 van het standaardwerk Luchtoorlog boven Zeeland van Wim de Meester en Kees Stoutjesdijk. Het boek zou komende maand worden gepresenteerd in het Belfort in Sluis. De bijeenkomst is vanwege de corona-crisis afgelast en dus blijft Frances noodgedwongen thuis.