Vmbo-aardrijkskunde in Oostburg: ‘Het was niet zo heel moeilijk’

EXAMENS 2019: AardrijkskundeOOSTBURG - Het is even half elf als Thijs van Espen (16) de gymzaal van het Zwin College in Oostburg uitloopt. Met een vette glimlach. ,,Het ging goed.”

Misschien niet zo vreemd, want aardrijkskunde is één van zijn sterkste vakken, verklapt hij op de gang. De meeste vragen van het eindexamen waren niet lastig, zegt de jongen uit Aardenburg. ,,Al was de vraag over water wel moeilijk.”

Volledig scherm
Thijs van Espen uit Aardenburg. © Jeffrey Kutterink

Thijs had zich goed voorbereid. ,,Ik heb oefenexamens gemaakt.” Zijn volgende examen is wiskunde. ,,Daar ben ik wel redelijk goed in.” Veel zorgen maakt hij zich niet. ,,Ik denk wel dat ik ga slagen. Hierna hoop ik havo te gaan doen en daarna een studie in de logistiek.”

Ook Nick Frens (16) uit Groede komt relaxed de zaal uit. ,,Het was niet zo moeilijk”, vertelt hij. Net als Thijs had hij vooraf goed geleerd. En aardrijkskunde ligt hem wel. ,,Het is een interessant vak. Je leert veel over landen en over het klimaat.” 

Wiskunde is ook voor hem de volgende hersenkraker. ,,Als ik zo blijf staan, dan slaag ik. Dan ga ik op Scalda in Vlissingen de opleiding werktuigbouwkunde volgen.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement